preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sirač

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest o izvođenju vježbe evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Sirač

Autor: Snježana Supan, 10. 5. 2018. 13:09

Dana 14. svibnja 2018. godine s početkom u 11.10 sati u zgradi  Osnovne škole Sirač i  školskom igralištu  izvest će se vježba evakuacije i spašavanja pod nazivom „Sovin huk 2“. Predviđeno trajanje vježbe je 30 minuta.

Vježba evakuacije i spašavanja organizira se sukladno Planu evakuacije i  spašavanja Osnovne škole Sirač.

Cilj vježbe je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja Osnovne škole Sirač. Osim osposobljenosti djelatnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, promatrat će se i postupak intervencije žurnih službi te potrebu mijenjanja Plana evakuacije i spašavanja kako bi postao još operativniji.

PU Bjelovarsko-bilogorska - PP Daruvar, djelatnici DUZS Bjelovar,   JVP Daruvar i DVD Sirač sudjelovat će u vježbi sa sredstvima i opremom. Gradsko društvo Crvenog križa grada Daruvara osigurat će materijalna sredstva za zbrinjavanje i pružanje prve pomoći. Simulaciju pružanja prve pomoći i spašavanja ozlijeđenih učenika izvest će Podmladak Crvenog križa  škole i GDCK Daruvar. Demonstraciju vatrogasne vježbe 3 1a izvest će Mladež DVD Sirač.  Angažirat će se i stožer civilne zaštite Općine Sirač na zahtjev načelnika općine.

U vježbi će sudjelovati  98 učenika škole, 30 polaznika dječjeg vrtića, učitelji, stručni suradnici i ostali zaposlenici škole, Županijski centar 112 Bjelovar, PU Bjelovarsko-bilogorska - PP Daruvar, djelatnici DUZS Bjelovar,   JVP Daruvar i DVD Sirač, GDCK grada Daruvar, Stožer civilne zaštite Općine Sirač, Podmladak Crvenog križa škole i Mladež DVD Sirač.

Analiza i ocjena provedene vježbe pokazat će mogućnosti i sposobnosti reagiranja na takve i slične događaje, kao i potrebne mjere koje treba poduzeti u smislu otklanjanja uočenih manjkavosti i nedostataka, kao i izmjene Plana evakuacije i spašavanja.

 [više]

Međužupanijsko natjecanje Podmlatka Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Snježana Supan, 27. 4. 2018. 10:33

Dana 14.4.2018. održano je u Daruvaru u OŠ Vladimira Nazora Međužupanijsko natjecanje Podmlatka Hrvatskog Crvenog križa. Pod vodstvom mentorice Josipe Getliher našu školu predstavljali su Tea Kovačević, Klea Kučera, Ivan Šafar, Filip Stanja, Marin Novak i Noel Špićak. Osvojili su 1. mjesto i odlaze na državno natjecanje koje će se održati 12.5.2018. u Vinkovcima.

Čestitamo im i želimo što bolji uspjeh na državnom natjecanju!

 [više]

Kako smo obilježili Uskrs

Autor: Snježana Supan, 6. 4. 2018. 17:08

 

 [više]

Terenska nastava nižih razreda

Autor: Snježana Supan, 28. 3. 2018. 17:56

Učenici nižih razreda matične škole i područnih škola Kip i Šibovac, u pratnji svojih učiteljica i učitelja, bili su 23.3.2018. na terenskoj nastavi po Siraču.

Upoznali su prostor Općine i saznali tko učestvuje u upravljanju Općinom i na koji način djeluje vlast. Također su davali prijedloge o tome što bi oni željeli promijeniti ili poboljšati.

U prostoru stomatološke ambulante naučili su koja je uloga pojedinog aparata pri pregledu, popravljnju ili vađenju zubi. Svim učenicima pregledani su zubi i dobili su upute kako da vode brigu o njima.

U liječničkoj ordinaciji učenici su mjerili tlak, slušali otkucaje srca, ''vadili'' krv i otkrivali čemu služe ostali aparati kojima se liječnica u svom radu služi. Također su saznali kada i zašto treba doći na liječnički pregled.

Uslijedio je posjet tvrtki Horvat d.o.o.. Učenici su obišli sve dijelove pogona, upoznali se s procesom proizvodnje zaštitne i radne odjeće i štampanjem natpisa na majice i plakate. Svaki učenik dobio je na poklon torbu-ruksak.

Pri posjetu ljekarni doznali su važnost lijekova i kako ispravno postupati s njima. Također su sudjelovali u pripremanju kreme za ruke.

Terenska nastava završila je obilaskom naše najznačajnije znamenitosti - Starog grada.

Klik na uvodnu fotografiju odvest će vas u foto-galeriju gdje ćete moći vidjeti kako smo se proveli.

Veliko hvala svima koje smo posjetili što su pomogli u realizaciji naše terenske nastave nesebično odvojivši dio svog vremena i posvetivši ga nama.

 [više]

Ukrašavanje stabalca ispred Hrvatskog doma

Autor: Snježana Supan, 28. 3. 2018. 17:52

Bilo je veselo 27. ožujka. Tog prijepodneva dječji žamor i smijeh odzvanjali su ispred Hrvatskog doma.

Rado smo se odazvali pozivu gospođe Dalije Penezić da pomognemo u ukrašavanju uskrsnog stabalca. Dječje glave i ruke ispreplitale su se sa šarenim vrpcama i prekrasno oslikanim stiropornim pisanicama.

Nakon uspješno obavljenog ukrašavanja djeca su se okrijepila grickalicama i sokovima koje je za njih pripremila, u ime Općine, gospođa Anica Rendić.

 [više]

Svjetski dan šuma i voda

Autor: Snježana Supan, 19. 3. 2018. 14:16

 [više]

Putujuće kazalište u školi

Autor: Snježana Supan, 13. 3. 2018. 14:08

Povodom Svjetskog dana kazališta (27.3.) posjetilo nas je 7. ožujka 2018. putujuće kazalište Produkcija Z i za vrtićevce i učenike nižih razreda održalo lutkarski mjuzikl  Put oko svijeta.

Četrdesetak minuta brzo je proletjelo u pjesmi i priči. Djeca su upoznala kontinente i njihove značajke kroz  zamišljeno putovanje dječaka Nikole koji u snu doživljava neviđene zgode i nezgode na svom putovanju.

Audio CD s pjesmama iz predstave još će nas dugo uveseljavati i podsjećati na ovu veoma zanimljivu, veselu i poučnu predstavu.

 [više]

Županijski LiDraNo 2018. – Ana ide dalje

Autor: Snježana Supan, 5. 3. 2018. 16:00

Na županijskoj razini LiDraNa 2018., koja je održana u OŠ Veliko Trojstvo 15.2.2018.g., sudjelovala je učenica 8. razreda naše škole Ana Demeter i to novinarskim radom. Intervju Ane Demeter Čudesan svijet daruvarskih orhideja predložen je za državnu razinu. Mentorica rada je Suzana Hunjak, profesorica hrvatskoga jezika.

Ana, čestitamo!

 [više]

Ples pod maskama

Autor: Snježana Supan, 28. 2. 2018. 17:51

Već tradicionalni ples pod maskama održan je 13. veljače, dan prije Pepelnice. Holom su se razmiljele vile, vještice, konobari, bolesnici, vračare, Spidermeni i mnoge druge maske. Bilo je teško odlučiti tko je bio najuspješniji u maskiranju. Ove godine pobijedili su Lea Solina i Fran Ajman ( 1. - 4. razred ) te Lana Vitina i Kristijan Kovačević ( 5. - 8. razred ).

 [više]

Međuopćinska smotra LiDraNo 2018.

Autor: Snježana Supan, 30. 1. 2018. 15:36

Prošlog tjedna u četvrtak, 25.1.2018., održana je u našoj školi Međuopćinska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018.

Škole učesnice predstavljalo je 70 učenika. Povjerenstva su odlučila da  će nas na županijskoj razini LiDraNa 2018. u Velikom Trojstvu 15. veljače predstavljati:

 u kategorija pojedinačnih nastupa

-Ivan Breber, učenik 6. razreda ČOŠ Josipa Ružičke Končanica, mentorica Višnja Veber-Malina,

u kategoriji skupnih nastupa

- dramska skupina OŠ Vladimira Nazora Daruvar, dramsko-scenska igra Praljubav na praljudski, voditelj Vladan Ivković,

u kategoriji literarnih radova

Noć na rijeci, Ivan Šilarić, učenik 5. razreda OŠ u Đulovcu PŠ Bastaji, mentorica Anđelina Papac,

Moja mama i ja, Martina Krejči, učenica 8. razreda ČOŠ Jana Amosa Komenskog Daruvar, mentorica Svjetlana Pernar,

Brezina tuga, Ana Dejković, učenica  7. razreda OŠ u Đulovcu PŠ Bastaji, mentorica Anđelina Papac,

Dvije vaze, Gabrijela Matoušek, učenica  7. razreda  ČOŠ Josipa Ružičke Končanica, mentorica Jasminka Brkić-Strejček,

Jesen pravi tortu, Josipa Ivić, učenica 5. razreda OŠ u Đulovcu PŠ Bastaji,  mentorica Anđelina Papac,

u kategoriji samostalnih novinarskih radova

-  intervju Čudesan svijet daruvarskih orhideja, Ana Demeter, učenica 8. razreda OŠ Sirač, mentorica Suzana Hunjak.

Čestitamo im i želimo što bolji uspjeh na županijskom LiDraNu!

Klik na uvodnu fotografiju odvest će vas u foto-galeriju gdje ćete moći pogledati i ostale fotografije.

 

 [više]

U to vrijeme godišta...

Autor: Snježana Supan, 5. 1. 2018. 11:51

Ova fotografija samo je mali dio adventsko-božićnog ugođaja koji se tih dana mogao vidjeti i osjetiti u našoj školi. Jedan klik na fotografiju odvest će vas, dragi posjetitelji naše stranice, u našu foto-galeriju gdje ćete moći pogledati  sve što su izradile vrijedne ruke naših učitelja i učenika.

 [više]

Kako smo obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Snježana Supan, 30. 11. 2017. 13:28

 [više]

Dobro je činiti dobro

Autor: Snježana Supan, 14. 11. 2017. 12:57

Učenici,vrtićevci i djelatnici Dječjeg vrtića i Osnovne škole Sirač svake godine tijekom mjeseca studenog i prosinca provode humanitarnu akciju Dobro je činiti dobro.

Od 13.11.2017. do 15.12.2017. sakupljamo prehrambene i higijenske artikle za Župni Caritas Sirač.

Kap dobrote, ljubavi i pažnje samo je malenkost za one kojima je pomoć uvijek dobro došla, za one kojima je i malo mnogo.

Pozivamo Vas da se odazovete akciji.

Vrtićevci, učenici i djelatnici Osnovne škole Sirač

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Snježana Supan, 13. 11. 2017. 14:30

  

Pozivamo vas 16.11.2017. godine u Osnovnu školu Sirač na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Prigodan program održat će se u holu škole u 11.00 sati.

Predavanja uz prezentaciju o stradanju Vukovara održat će stožerna narednica Tamara Rubčić i bojnik Marin Ivanković iz Vukovara te učenici naše škole.

Nakon predavanja predviđeno je paljenje svijeća u Parku branitelja Sirač.

Ravnateljica Marija Pavičić, prof.

 [više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje - dani kruha

Autor: Snježana Supan, 31. 10. 2017. 14:23

 

Mjesec listopad je mjesec u kojem razvijamo ljubav, poštovanje i zahvalnost prema zemlji i plodovima kojima nas daruje. Isto tako, nastojimo u učenika poticati pravilan odnos prema kruhu kao osnovnom i svakodnevnom prehrambenom proizvodu.

Središnja svečanost posvećena tom događaju odvila se u našoj školi 19. listopada. Već pri ulasku u hol škole mogli ste uživati u mirisima raznovrsnih pekarskih proizvoda koje su učenici donijeli u školu. Bilo je tu svakojakih krasota – od svježe pečenih različitih vrsta peciva i kruhova do raznovrsnih kolača koje su pripremile vrijedne ruke naših mama i baka.

Nakon prigodnog programa koji su, uz pomoć svojih voditeljica, pripremili i izveli vrtićevci, ritmičko-folklorna, literarno-recitatorska i dramska grupa uslijedio je blagoslov donešenih proizvoda i blagovanje po razredima.

Klikom na uvodnu fotografiju otvara se album u foto-galeriji vezan uz ovaj događaj.

 [više]

Projekt Posjet 8. razreda Vukovaru

Autor: Snježana Supan, 30. 10. 2017. 14:26

    

Učenici 8. r. naše škole 16. i 17. listopada 2017. g.  bili su na terenskoj nastavi u Vukovaru u sklopu projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva hrvatskih branitelja i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Prvoga su dana odslušali predavanja „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“, prisustvovali svečanom obilježavanju 26. obljetnice pogibije general-bojnika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti, obišli Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar. U popodnevnim su satima imali slobodnoga vremena za obilazak samoga grada, a navečer organiziranu disco-večer u jednoj gradskoj diskoteci.

Drugoga su dana obišli Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, mjesto masovne grobnice na Ovčari, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica te izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Posjet Vukovaru završili su Školom mira i kvizom znanja na kojemu su svoj razred i školu predstavljali Ana Demeter i Kristijan Kovačević.

Učiteljica Tihana Tukara

 [više]

Svi Sveti i Dušni dan u našoj školi

Autor: Snježana Supan, 27. 10. 2017. 16:56

 

 [više]

Svjetski dan jabuka

Autor: Snježana Supan, 17. 10. 2017. 15:05

Jabuka - kraljica voća.

Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van.

Voće znanja, rajsko voće, zabranjeno voće, mitsko voće ...

Zelena jabuka - nezrelost, rumena jabuka - zdravlje,ljepota i mladost.

U jabuku se zatikao zaručnički prsten i novac.

    Jabuka božićnica - darivali su je mladići djevojkama na Božić.

Najveća ikad ubrana jabuka na svijetu bila je teška 1,5 kg.

 [više]

Terenska nastava učenika predmetne nastave

Autor: Snježana Supan, 16. 10. 2017. 14:18

   

U pratnji predmetnih učitelja, učenici od 5. do 8. razreda  posjetili su 29. rujna 2017.  Lipik, Pakrac i Omanovac. 

Krenuli smo ispred škole u 7.00 sati. Nakon dolaska u Lipik obišli smo državnu Ergelu lipicanaca koja se učenicima posebno svidjela jer su i sami imali mogućnost jahanja na lipicancima.

Put nas je dalje odveo u Pakrac. Tamo smo  posjetili  Muzej vojne i ratne povijesti koji posjeduje najveću zbirku vezanu uz tematiku Domovinskog rata.

Daljnja  provedba aktivnosti  bila je na području izletišta Omanovac, a obuhvatila  je  predavanje “Opasnosti u planinama i oprema za planinarenja“ te aktivnost sportsko penjanje na umjetnu stijenu.

Puni lijepih dojmova vratili smo se kući.

Na fotografijama u foto-galeriji može se vidjeti kako nam je bilo.

Učiteljica Slavica Šimić

 

 [više]

Svjetski dan kravate - 18. listopada

Autor: Snježana Supan, 13. 10. 2017. 17:35

 [više]

Jesenski izlet učenika razredne nastave

Autor: Snježana Supan, 12. 10. 2017. 14:29

Već tradicionalni jesenski izlet u Mračaru održan je 29. rujna 2017. godine. 

Krenuli smo ispred škole u 8.00 sati. Po dolasku na odredište uslijedio je kratak odmor i objedovanje. Nakon objeda  svaki je razred sa svojom razrednicom obradio predviđeno gradivo, a zatim su uslijedile sportske igre po želji učenika.

Umorni, ali veseli i puni pozitivnih utisaka vratili smo se u školu oko 12.30 sati.

 [više]

Početak nove školske godine

Autor: Snježana Supan, 1. 9. 2017. 14:09

     

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Točno vrijeme

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 5. 2013.

Ukupno: 47937
ŠKOLSKA KUHINJA

  

CMS za škole logo
Osnovna škola Sirač / Vladimira Nazora 10, HR-43541 Sirač / os-sirac.skole.hr / ured@os-sirac.skole.hr
preskoči na navigaciju