2021-04-13 17:27:00

Kad drugima činiš dobro, i sebi činiš dobro

I u drugom polugodištu naša škola nastavila je s humanitarnim radom.

Tijekom siječnja uključili smo se u akciju Djeca djeci u kojoj su naši učenici pripremili poklone ( školski pribor, higijenske potrepštine, igračke, slatkiše ...) za djecu stradalu u potresima oko petrinjskog kraja. U pažljivo i s ljubavlju umotane poklone stavili su i poruku ili crtež za dijete koje će dobiti poklon. Pakete smo predali udruzi Jedni za druge Općina Sirač koja se pobrinula za prijevoz i podjelu paketa.

U ožujku smo sakupljali novčane donacije za obnovu Osnovne škole Budaševo - Topolovac - Gušće (škole u Sisačko-moslavačkoj županiji nastradale u potresu). Sakupljeni iznos od 5.764,00 kn uplaćen je na žiro račun škole.

 Početkom travnja učenici 3. razreda proveli su akciju Uskrsni zečići darivaju. Pod vodstvom svoje učiteljice izradili su prigodne uskrsne poklone - pisanice u gnijezdu i čestitke, koje su poklonili starijim osobama u svojoj ulici koje žive same, da bi im uljepšali samotne dane.

Kao i nebrojeno puta prije, opet se točnim pokazalo da kad drugima činiš dobro, i sebi činiš dobro. Zato ćemo i dalje nastaviti pomagati potrebitima.

 

  


Osnovna škola Sirač