preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sirač

 > Naslovnica
Vijesti

Sjećanje na Domovinski rat, Vukovar i Škabrnju

Autor: Snježana Supan, 22. 11. 2020. 19:06

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje učiteljica povijesti Danijela Štefan je sa svojim učenicima postavila prigodan pano u holu škole, a na vrata školske knjižnice objesili su veliku zastavu vukovarskog vodotornja. Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda izradili su prigodne likovne radove.

Razredi su u pratnji svojih učitelja i razrednika, prema ranije utvrđenom rasporedu, također u obližnjem Parku branitelja zapalili svijeće i minutom šutnje na svečan i dostojanstven način odali počast svim žrtvama rata.

 [više]

Mia Bis osvojila 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz Geografije

Autor: Snježana Supan, 19. 11. 2020. 11:48

Uz sve poteškoće u protekloj nastavnoj godini naša Mia Bis, sada učenica 6. razreda, osvojila je 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz Geografije za učenike 5. razreda osnovne škole, koje je održano u Daruvaru 24. rujna ove godine i predložena je za Državno natjecanje.

Ovaj uspjeh odraz je njezinog rada, posvećenosti i odgovornosti kao i podrške koju joj je svo vrijeme pružala njezina mentorica učiteljica geografije Martina Lončarević. Bravo, Mia!

Miji želimo da bude što uspješnija u daljnjem natjecanju!

 

 [više]

Svjetski dan jabuka

Autor: Snježana Supan, 2. 11. 2020. 18:37

Učenici trećeg razreda pripremali su se za obilježavanje Dana jabuka izradom plakata. Najuspješnije plakate izložili su u holu škole da bi i ostale učenike upoznali s vrijednošću jabuke kao voćke neophodne za očuvanje zdravlja. Svoje likovne radove posvećene ovoj kraljici voća, kako je mnogi nazivaju, izložili su i učenici četvrtog razreda.

 [više]

Kako smo obilježili Svjetski dan kravate

Autor: Snježana Supan, 28. 10. 2020. 17:40

U čast svjetski poznatog hrvatskog obilježja i mi smo cijeli petak 16. listopada nosili kravate U nekim razredima su se i natjecali u brzom vezivanju kravate.

 [više]

Obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemlje - dan kruha

Autor: Snježana Supan, 28. 10. 2020. 16:52

Ove školske godine, poštujući epidemiološke mjere, obilježili smo dane kruha u razrednim odjeljenjima. Čitale su se priče i pjesme, izrađivali likovni radovi i osmišljavali zdravi obroci. Petnaestog listopada vlč. Mihael Kos obišao je razredna odjeljenja i blagoslovio krušne proizvode koje su učenici donijeli.

 [više]

Donacija dječjem vrtiću i školi

Autor: Snježana Supan, 5. 10. 2020. 17:43

Zahvaljujemo tvrtki Intercal d.o.o. koja je prepoznala korisnost naše zamolbe za osiguravanjem novčanih sredstava potrebnih za uređenje učionice na katu škole i  igrališta dječjeg vrtića. Njihova nesebična donacija omogućit će učenicima i učiteljima bolje uvjete rada, a našim vrtićevcima sigurniju igru.

                                                                             Ravnateljica Marija Pavičić

 [više]

Nikol Vaclavek dobila poziv za državnu razinu LiDraNa 2020.

Autor: Suzana Hunjak, 13. 9. 2020. 16:58

Na popisu pozvanih na državnu Smotru LiDraNo 2020. učenica je naše škole Nikol Vaclavek, 8.r. Njezin samostalni novinarski rad Bacanje hrane je grijeh našao se među 15 najboljih novinarskih radova učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Zbog epidemije uzrokovane Covidom 19 državna smotra neće se održati u Šibeniku, kako je planirano, nego u online okruženju 30. rujna. 2020. Državno prosudbeno povjerenstvo za novinarske radove održat će okrugli stol, a u njegovom radu sudjelovat će Nikol Vaclavek i prof. Suzana Hunjak, mentorica rada i voditeljica novinarske skupine.

U osam godina rada novinarske skupine naše škole, samostalni novinarski radovi čak su sedam puta predloženi za državnu razinu, a tri puta dobili su poziv za sudjelovanje na državnoj razini.

 [više]

Organizacija rada u školi u 2020./2021. šk. god. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Pavičić, 4. 9. 2020. 18:42

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Sve važne informacije o organizaciji rada u školi u ovoj školskoj godini možete pročitati u privitku.

Srdačno vas pozdravljam i želim nam svima uspješnu školsku godinu!

                                                            Ravnateljica Marija Pavičić

 [više]

Obavijest za roditelje i učenike - upute vezane uz početak školske godine 2020./2021.

Autor: Snježana Supan, 3. 9. 2020. 17:22

Poštovani roditelji i dragi učenici,

obavještavamo vas da nastava za sve učenike (1. - 8. razred) počinje u ponedjeljak, 7.9.2020. i odvijat će se u jednoj smjeni.

Zbog situacije nastale uslijed epidemije uzrokovane Covid-19 virusom rad i boravak u školi odvijat će se uz poštivanje epidemioloških mjera koje je propisao HZJZ i preporuka koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Upute HZJZ i preporuke MZO možete pročitati na sljedećim poveznicama:

1. UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

2. Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.

 [više]

Što je novo u okolišu naše škole

Autor: Snježana Supan, Marija Pavičić, 22. 7. 2020. 13:07

U školskoj 2019./2020. godini planirali smo mnogo toga urediti, obnoviti i izgraditi u okolišu naše škole. Međutim, s proljeća se pojavio korona virus koji nam je pomrsio mnoge planove.

Iako nismo  bili u mogućnosti realizirati sve što smo početkom godine zamislili, veliki dio je  ostvaren. Naš okoliš je obogaćen. Kamo god pogledate, neki je novi detalj. A male sitnice i stvari čine ljepotu, hrane nam dušu i srce.

Rastemo i dalje sa našom siračkom  ljepoticom.

Tik ispred ulaza u školu smjestila se obitelj. Krenete li prema dvorani, čeka vas kutak klupa i stola gdje nakon šetnje možete odmoriti i uživati u tišini, u pogledu na cvijeće i u igri vjeverica. Nedaleko njega, nalazi se kućica za knjige. Možete  slobodno bilo koju knjigu pozajmiti, pročitati i vratiti kako bi i drugi uživali u riječi. Ako i ne vratite, nećemo vam zamjeriti. Još jedna kućica nalazi se na glavnom prilazu školi okružena cvijećem  i zelenilom. Kada krenete prema glavnoj cesti, skrenite do kovrčave vrbe uz rijeku, sjednite na klupu i slušajte šum vjetra. Odmorite. Uz glavnu cestu, kod križa, ponovo možete predahnuti na klupi  uživajući u ljepoti prirode. Stazicom kroz park šetnju možete nastaviti do vrtića.

Lijepo se osjećajte, odmarajte i uživajte.

A mi, ne bismo mogli sve ovo sami da nije bilo onih dobrih, vrijednih  ljudi i njihovih spretnih ruku.

Nismo sve završili… Ostaje nam sjenica i nadamo se da će do početka nove školske godine i ona pronaći svoje mjesto u parku škole.

A do tada, zahvaljujemo onima koji su, usprkos koroni, pomogli u uređenju našeg okoliša ( Hrvatske šume d.o.o., Šumarija Sirač, Građapromet d.o.o.,  Nino Kadežabek, Mario i Jirgen  Krajcer, Mirko Plažanin, Antun Demeter,  Zoran Sestrić ).

Što je novoga možete pogledati u prilogu, a ostale fotografije okoliša očekuju vas u foto-galeriji.

                                                                                                 Ravnateljica:                                                                                             Marija Pavičić, prof.

 [više]

IV. likovni natječaj Iskoni bje Slovo

Autor: Snježana Supan, 16. 7. 2020. 12:48

U organizaciji OŠ Zadarski otoci iz Zadra održan je i ove godine, četvrti po redu,  projekt  Likovni natječaj Iskoni bje Slovo. Cilj projekta bio je osvijestiti važnost glagoljice i njezino povijesno značenje u svrhu otkrivanja, razvijanja i njegovanja vrijednosti hrvatskoga naroda.

Pod vodstvom mentorice Snježane Supan, u kategoriji 1. i 2. razreda, za svoj likovni rad, 3. mjesto osvojila je naša Nina Špaček, učenica 2. razreda.

Čestitamo!

 

 [više]

Obavijest za roditelje - drugi obrazovni materijali Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 15. 7. 2020. 12:55

Poštovani roditelji!

U privitku možete pronaći popis drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehničku kulturu...) koje nabavljaju roditelji.

Učenici će udžbenike  dobiti u  školi prvog dana nastave. 

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Snježana Supan, 7. 7. 2020. 16:15

 [više]

Dragi roditelji!

Autor: Marina Petrnel, 5. 6. 2020. 15:10

Uljepšajte nadolazeće dane svojoj dječici. Pomozite im da izrade lijepu igru u kojoj mogu uživati s vama ili s prijateljima. Također, mogu izraditi i nešto da iznenade svoju baku i djeda.

Izdvojili bismo zapise pod brojevima 1,5 i 9.

O svemu više na poveznici:

https://zadacunapisijedinicu.wordpress.com/predskolci/

 [više]

Dragi roditelji predškolaca!

Autor: Marina Petrnel, 29. 5. 2020. 14:57

Evo još nekoliko prijedloga da obogatite igru sa svojom djecom kod kuće:

10 kreativnih igara za predškolce - sve što vam je potrebno imate kod kuće, a igra će potaknuti dječji razvoj...

Od navedenih igara predlažemo vam:

3. Lančić od slamki

6. Škarice - nastavi niz

7. Matematička igra s čepovima

Molimo  da kliknete na poveznicu:https://zivim.gloria.hr/rastem/10-kreativnih-igara-za-predskolce-sve-sto-vam-je-potrebno-imate-kod-kuce-a-igra-ce-potaknuti-djecji-razvoj-ucenje-koncentraciju/10111651/:

 [više]

Upisi u I. razred osnovne škole

Autor: Marina Petrnel, 26. 5. 2020. 09:02

Poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da se prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja, a sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije mogu provoditi aktivnosti vezano uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta u školskim ustanovama.

Pregledi školskih obveznika u našoj školi održavat će se u srijedu 27.05.2020., u četvrtak 28.05.2020. i u petak 29.05.2020. u vremenu od 8.00 do 13.00 sati.  Roditelji će biti obaviješteni osobnim kontaktom.

Molimo sve roditelje neka se strogo pridržavaju navedenih termina koji su individualni za svako dijete. Tijekom provođenja upisnog postupka potrebno je pridržavati se mjera iz  Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu,  s naglaskom na sljedeće mjere:

- održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m),

- pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu),

- ako je moguće, koristiti vlastitu olovku kod pisanja testa,

- odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19.

Za sve nejasnoće možete kontaktirati školu na broj mobitela:  098 17 17 528.

                                       Stručna suradnica

 [više]

Povratak u školske klupe učenika razredne nastave

Autor: Snježana Supan, 22. 5. 2020. 14:45

Poštovani roditelji i draga djeco!

Prema Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Uputama HZJZ od ponedjeljka 25.5.2020. učenici od 1. do 4. razreda vraćaju se u školske klupe.

ORGANIZACIJA NASTAVE

Nastava  počinje u 8:00 h.

Svaki dan prije dolaska u školu roditelji/skrbnici dužni su djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu, ne šalju dijete u školu nego se javljaju telefonom ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Učenici 1. i 4. razreda u školsku zgradu ulaze na glavni ulaz škole.

Učenici 2. i 3. razreda u školsku zgradu ulaze na stražnji ulaz škole (kod svojih učionica).

U školsku zgradu ulaze samo učenici i zaposlenici škole.

Na ulazu u školsku zgradu bit će postavljeno sredstvo za dezinfekciju ruku te sredstvo za dezinfekciju potplata na obući.

Zaposlenicima škole se na ulazu u školsku zgradu mjeri tjelesna temperatura te dezinficiraju ruke, potplati na cipelama i mobiteli.

Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture odvijat će se u smanjenom opsegu i na otvorenom.

RASPORED ODMORA ZA JELO

1. i 2. RAZRED: 9:30 h - 9:45 h

3. i 4. RAZRED: 9:45 h - 10:00 h

RASPORED AUTOBUSA

           U DOLASKU                                                    U ODLASKU

07:15 h Ravna njiva, Miljanovac                      11:30 h Pakrani

07:30 h Pakrani                                               12:00 h Ravna njiva, Miljanovac

UPUTE ZA RODITELJE/SKRBNIKE

Roditelji/ Skrbnici ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.

Ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je zaraženo s COVID-19.

Preporuka je da svaki dan prije odlaska u ustanovu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u ustanovu, a nastavnik svakodnevno provjerava.

Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.

Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.

POSTUPANJE DJECE PO ULASKU U ŠKOLSKU ZGRADU

Dijete ulazi u školu tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu, te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u učionicu.

Pranje ruku sapunom je obavezno  i prije jela, nakon korištenja toaleta , nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo.

Djeca ne nose zaštitne maske.

Treba ih podsjećati da ne dodiruju usta, oči, nos i lice, te u slučaju kašljanja ili kihanja prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke.

Cjelovite Preporuke MZO, Upute HZJZ i Dodatne preporuke i upute HZJZ možete pročitati na sljedećim poveznicama:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

https://skolazazivot.hr/dodatne-preporuke-i-upute-hrvatskog-zavoda-za-javno-zdravstvo-za-vrtice-i-skole/

 [više]

Vrtić u kući 2 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 19. 5. 2020. 16:39

Dragi roditelji!

Novi tjedan je pred nama. Pripremili smo vam nekoliko aktivnosti kako biste edukativno zabavili dječicu:

-Slikovni sudoku (aplikaciju je potrebno pronaći na internetu)

- rezanje sa škaricama za vježbanje fine motorike šake

(pogledajte pod "više")

 [više]

Vrtić u kući Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 12. 5. 2020. 09:13

Pozivamo roditelje djece vrtićkog uzrasta, a naročito predškolce,  da kroz igru i zabavu provedu kvalitetno vrijeme te se pripreme za školu.

Preporučujemo vam da se upoznate s ICT-AAC© aplikacijama te zajedno s djecom uživate u igri i učenju: Matematička igraonica; Pamtilica; Slovarica; Glaskalica; Komunikator; Matematički vrtuljak  ....

Poveznice:

http://usluge.ict-aac.hr/

http://www.ict-aac.hr/projekt/index.php/hr/aplikacije

http://www.ict-aac.hr/index.php/hr/aplikacije/razvijene-aplikacije

Kako bi  djeci na njima prihvatljiv način objasnili što se to događa oko nas i što je to korona virus predlažemo vam da zajedno s djecom pročitate ove slikovnice:

Bog, ovo je koronavirus

Croatien Something Happened

Dan kada je sve stalo

(pod "više")

 [više]

Obavijest roditeljima/skrbnicima polaznika dječjeg vrtića pri Osnovnoj školi Sirač Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 11. 5. 2020. 08:42

Ministarstvo znanosti i obrazovanja 5. svibnja 2020. godine izdalo je najnovije upute za rad predškolskih ustanova od 11. svibnja 2020. godine (više na poveznici u prilogu).

 [više]

Majčin dan

Autor: Snježana Supan, 8. 5. 2020. 18:36

Bliži nam se druga nedjelja u svibnju, dan koji svake godine obilježavamo u čast majki i majčinstva.

Toga dana majke i bake uglavnom darivamo cvijećem, čestitkama i malim poklonima. Ove godine sami izradite čestitku i osmislite originalan poklon. Tim malim znakom pažnje pokazat ćete majci da ju volite i mislite na nju.

Zvali ju mi mama, majka, mamek, mamili, mamuška... u našim srcima bit će za nas uvijek  posebna.

               Drage naše mame, sretan vam Majčin dan!

 

 [više]

Obavijest roditeljima/skrbnicima polaznika dječjeg vrtića pri Osnovnoj školi Sirač Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 4. 5. 2020. 19:46

Za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 dječji vrtić ne provodi redoviti program. Dolazak djece u dječji vrtić  od 11. svibnja moguć je  u iznimnim situacijama:

- oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

- dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

- niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kronične bolesti

- niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

- dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete  i   roditelji/ skrbnici  žele da dijete polazi dječji vrtić, oba roditelja  ili samohrani roditelj moraju potpisati pod punom kaznenom  odgovornošću  pisanu izjavu. Roditelji/skrbnici dijete u dječji vrtić dovode na vlastitu odgovornost.

Ovdje možete pročitati upute HZJZ-a :

 https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

Izjavu roditelja možete pogledati u priloženom dokumentu (pod "više").

 [više]

Zapisnik sa 6. sjednice Aktiva predmetne nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 20. 4. 2020. 14:00

Dana 7. travnja 2020. godine održana je 6. sjednica Aktiva predmetne nastave u virtualnoj zbornici putem aplikacije Teams. Zapisnik sa sastanka nalazi se u privitku.

 [više]

Vrednovanje nastave na daljinu - razredna nastava Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 15. 4. 2020. 10:55

Temeljem  Preporuke za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu Ministarstva znanosti i obrazovanja, ravnateljica, pedagoginja te učitelji i učiteljice razredne nastave donijeli su odluku da će učenici razredne nastave biti vrednovani i ocjenjivani praćenjem aktivnosti učenika - jesu li sve zadaće i vježbe izrađene te dati učenicima da naprave neki od kompleksnijih zadataka koji služi sintezi znanja, a poticajni su za učenje (izrada plakata, umnih mapa, crteža, sastavaka, kvizova...).

Učenici razredne nastave neće se usmeno ispitivati tijekom nastave na daljinu.

 [više]

Knjižnica na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 25. 3. 2020. 12:01

Dragi učenici i roditelji!

Školska knjižnica je s vama i na daljinu.

U nastavku (klikom na "više")  nalaze se  izdvojene poveznice na lektiru, slikovnice, priče, referentnu zbirku i časopise koje možete koristiti putem interneta na svojim računalima, tabletima, mobitelima.

Posebno je istaknut popis poveznica za učenike od 1. do 4. razreda, a posebno za učenike od 5. do 8. razreda.

                                                                                 Vaša knjižničarka

 [više]

Odluka o obavljanju rada od kuće radnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 20. 3. 2020. 14:41

Ravnateljica Osnovne škole Sirač donosi Odluku o obavljanju rada od kuće radnika.

 [više]

Upute za provođenje nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Jozić, 17. 3. 2020. 11:11

Dragi učenici i roditelji, u ovoj obavijesti nalaze se upute za provođenje nastave na daljinu.

Razredna nastava - provodi se na HRT 3, raspored održavanja prema razredima provjeravajte svakodnevno na teletekstu ili preko interneta kako bi bili pravodobno obaviješteni o eventualnim promjenama u rasporedu.

Prema dogovoru na Aktivu RN razrednici će roditeljima slati upute za rad i radne materijale putem interneta u ranije oformljene grupe kako bi se nastavio kontinuitet rada po planiranom nastavnom planu i programu koji se provodi od početka školske godine.

Predmetna nastava - provodi se u online učionicama na Teamsu.

1. Pravila ponašanja na Teamsu ista su kao i u učionici u školi uz neke zdravorazumske iznimke. Na wc možete otići bez da pitate učitelje, pod satom možete biti u pidžami itd..
Neka od osnovnih pravila nalaze se na slici u prilogu. O ostalim pravilima ponašanja obavijestit će vas razrednici u vašim Teams grupama. Za eventualno kršenje pravila predviđene su mjere u Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

2. Svaki učitelj u svom će virtualnom razredu objavljivati dokumente za izvođenje nastave. Ukoliko će učitelj pisati upute, one će biti vidljive u razgovoru Teamsa, a ako se učitelj odluči objaviti dokument, on će biti dostupan pod prozorom Datoteke ili Files. 

3. Pažljivo čitajte upute i zadatke koje učitelji sastavljaju kako se pitanja ne bi ponavljala jer će se tako lakše zagubiti bitan sadržaj.

4. Zadatke koje dobijete od učitelja potrebno je riješiti tijekom dana. Iako je poželjno da slijedite raspored i radite u učionicama prema rasporedu zbog vaše lakše organizacije, to nije obavezno te svoje obaveze trebate izvršiti tijekom dana.

Svim učenicima, učiteljima i roditeljima želim puno strpljenja u novom načinu rada.

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Ivica Jozić, 16. 3. 2020. 15:45

Dragi roditelji i učenici, nove informacije o rasporedu održavanja nastave na daljinu možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

 [više]

Razredna nastava

Autor: Ivica Jozić, 16. 3. 2020. 07:33

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kuurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima pod nazivom Škola na Trećem.

Razred Termin
1. razred OŠ počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ počinje u 16.00 sati
 [više]

Raspored

Autor: Ivica Jozić, 15. 3. 2020. 19:07

Aktivnosti za učenike predmetne nastave su sljedeće:

-u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine učenici prate nastavu na Sportskoj televiziji (SPTV) i testiraju virtualni razred s razrednicima,

-u utorak 17. ožujka 2020. godine učenici gledaju nastavu na Sportskoj televiziji (SPTV) i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim učiteljima, idu u virtualni razred  i slijede upute razrednika i predmetnih učitelja,

-u srijedu 18. ožujka 2020. godine započinje nastava u virtualnim učionicama.

Nastavu na Sportskoj televiziji mogu pratiti prema sljedećem rasporedu:

razred

termin

predmeti

5. razred OŠ

8.00 – 9.30

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

6. razred OŠ

9.30 – 10.45

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7. razred OŠ

10.45 – 11.50

MAT, HRV, BIO, GEO

8. razred OŠ

11.50 – 12.45

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

Obzirom da postoje velike poteškoće s prijavom na sustave za online učenje u cijeloj Hrvatskoj, molimo učenike i roditelje da budu strpljivi i da imaju razumijevanja te da čekaju upute razrednika. Razrednici i ostali učitelji će obaviti sve pripreme i  poduzeti sve mjere da nastava od srijede može funkcionirati online.

 [više]

LiDraNO 2020.

Autor: Suzana Hunjak, 15. 3. 2020. 17:57

Na međuopćinskoj razini LiDraNa, koja je održana u OŠ Dežanovac 13.2.2020.g., našu je školu predstavljala učenica 7. razreda Nikol Vaclavek. Njezin novinarski rad predložen je za županijsku razinu. Županijska razina LiDraNa 2020.g. trebala je biti održana u Velikom Grđevcu 13.3.2020.g., no odgođena je zbog korona virusa. Iako nije došlo do okupljana sudionika smotre, prosudbena su povjerenstva donijela odluke. Novinarski rad naše Nikol Vaclavek Bacanje hrane je grijeh predložen je za državnu razinu. Mentorica rada je prof. hrvatskoga jezika Suzana Hunjak.

Čestitamo!

 [više]

Upute za logiranje u sustav za udaljeno učenje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Jozić, 15. 3. 2020. 09:57

OŠ Sirač koristit će platformu Office 365, program Teams za učenje na daljinu. Učenici se u sustav logiraju koristeći svoje AAI@edu.hr korisničke podatke.

Učenicima koji pristupaju aplikaciji preko tableta program Teams instaliran je na tablet te ga mogu koristiti odmah, tako da ukucaju svoje AAI@edu.hr podatke na aplikaciju instaliranu na tabletu.

Učenici koji koriste računalo, u prilogu imaju uputu za instaliranje programa na računalo, ali mogu koristiti program bez instalacije, tj. online. Dakle, programu mogu pristupiti na stranici https://office365.skole.hr/.

Kada se učenici logiraju u Teams, neće vidjeti svoj razred i svoje predmete jer se oni trenutno ne mogu dodati zbog preopterećenosti sustava. Carnet je u kontaktu s Microsoftom i trenutno rade na otklanjanju te greške. Čim se greška otkloni učenici će pri logiranju u Teams moći ući u svoju učionicu i svoje predmete.

Molimo Vas da i dalje pratite web stranicu škole, na njoj ćemo objavljivati sve službene podatke u vezi nastave na daljinu. Za sve ostale tehničke probleme i upite pošaljite mail na ivica.jozic@skole.hr, pokušat ću odgovoriti na sve u što kraćem roku.

I na kraju, korona se nije najavila, situacija je izvanredna i problema će biti vjerojatno više nego što svi zajedno sada očekujemo, stoga pozivamo roditelje i učenike na strpljenje i podršku. 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

                                                                                        

0. SAT 7.10 - 7.55 h
1. SAT 8.00 - 8.45 h
2. SAT 8.50 - 9.35 h
1. VELIKI ODMOR 9.35 - 9.45 h
3. SAT 9.45 - 10.30 h
2. VELIKI ODMOR 10.30 - 10.40 h
4. SAT 10.40 - 11.25 h
3. VELIKI ODMOR 11.25 - 11.35 h
5. SAT 11.35 - 12.20 h
6. SAT 12.25 - 13.10 h
7. SAT 13.15 - 14.00 h
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 5. 2013.

Ukupno: 77434
ŠKOLSKA KUHINJA

  

DOKUMENTI ŠKOLE