preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sirač

 > Naslovnica
Vijesti

Osmaši u projektu Dijalogija

Autor: Snježana Supan, 12. 10. 2021. 19:15

U petak, 1. listopada 2021., učenici 8. razreda naše škole sudjelovali su u programskim aktivnostima projekta Dijalogija.

Projekt je organiziran kao dio edukacijskog sadržaja Festivala tolerancije. Prema predviđenom sadržaju projekta posjetili su Javnu ustanovu spomen područje Jasenovac i tamo su, nakon obilaska memorijalnog postava muzeja, prisustvovali izvedbi dječje opere Brundibar. Nakon toga posjetili su i Romski memorijalni centar Uštica gdje je za njih održana edukativna radionica o predrasudama i stereotipima.

Učenici su bili vrlo zadovoljni ovim aktivnostima u kojima su sudjelovali zajedno s još nekoliko škola koje su u projekt uključene.

Više o operi Brundibar možete vidjeti na sljedećem linku: https://magazin.hrt.hr/kultura/djecja-opera-brundibar-u-jasenovcu-3079086?fbclid=IwAR2vDvI1e9-y92_3eQB9ISJhOxImRH3i_12eioLYRQCbGbHmk3DX1M9sx6E

Danijela Štefan

 [više]

Obilježili smo HOD i 2. Međunarodni Fair play dan

Autor: Snježana Supan, 23. 9. 2021. 18:42

Hrvatski olimpijski dan i 2. Međunarodni Fair play dan  učenici razredne nastave obilježili su 9. rujna 2021. nošenjem bijelih majica i upoznavanjem s primjerima sportskog ponašanja putem PPT prezentacije  Bonton ponašanja u sportu za djecu školskog uzrasta. Tijekom sportskih igara koje su uslijedile nakon prezentacije pokazali su da su ozbiljno shvatili fair-play i da se u igri može uživati poštujući pravila  igre, protivnika, suigrače i ostale sudionike.

 [više]

Početak nastave u novoj školskoj godini

Autor: Marija Pavičić, 3. 9. 2021. 09:48

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Zakoračili smo u novu školsku godinu. Nastava počinje u ponedjeljak, 6. rujna u 8.00 sati. Odvijat će se u prijepodnevnoj smjeni, po modelu A ( nastava u školi), uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera. Za učenike putnike organiziran je prijevoz autobusom prema prošlogodišnjem rasporedu vožnje.

Ostale informacije učenici će dobiti od svojih razrednika prvi sat nastave.

Neka nam ova godina bude što veselija, zdravija i uspješnija, a nastavak suradnje u odgojno-obrazovnim postignućima naše djece i dragih učenika što poticajniji.

                                                                                 Marija Pavičić, ravnateljica

 

 [više]

Obavijest za roditelje - Drugi obrazovni materijali 2021./2022. školske godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Petrnel, 12. 7. 2021. 15:01

Poštovani roditelji!

U privitku možete pronaći popis drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehničku kulturu, likovne mape ...) koje nabavljaju roditelji (pogledati pod ''više''). 

Učenici će udžbenike dobiti u školi prvog dana nastave. Udžbenici su vlasništvo škole i na kraju školske godine neoštećeni se vraćaju školi.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Snježana Supan, 28. 6. 2021. 07:50

Podjela svjedodžbi održat će se u petak, 2. srpnja 2021. u 08.00 sati.

Učenici putnici dolaze u školu autobusom prema uobičajenom redu vožnje. Na isti način vraćaju se kući nakon podjele svjedodžbi.

 [više]

Naši osmaši školuju djecu u Africi

Autor: Snježana Supan, 21. 6. 2021. 12:52

Na kraju svoga osmogodišnjeg školovanja u OŠ Sirač, te u godini primanja sakramenta Svete potvrde, učenici 8. razreda naše škole prikupili su donaciju za školovanje 10 učenika putem sustava Marijinih obroka.

Humanitarna udruga "Marijini obroci" dio je međunarodnog projekta "Mary's Meals" koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevni obrok za djecu.

Donacija naših učenika doprinijela je pripremanju svakodnevnog besplatnog školskog obroka za djecu u Malaviju, Liberiji, Beninu, Ekvadoru i Zambiji.

 [više]

Pobjeda naše Nikol na natječaju za najbolji esej/zastupnički govor za školsku godinu 2020./2021.

Autor: Snježana Supan, 10. 5. 2021. 17:56

U povodu obilježavanja 30. godišnjice proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske, Služba za građane Hrvatskoga sabora objavila je 16. studenog 2020. godine Poziv učenicima 8. razreda osnovnih škola za sudjelovanje na natječaju za najbolji esej/zastupnički govor za školsku godinu 2020./2021. o temi: „Trideset godina hrvatske neovisnosti“ ili alternativno „Trideset godina od proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske“. 

Svrha i cilj natječaja za najbolji esej/zastupnički govor je očuvanje sjećanja na 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, posebice u kontekstu ovogodišnjeg obilježavanja Dana neovisnosti 25. lipnja 2021. godine i 30 godina proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske, a kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj učenicima na promišljanje o značaju Hrvatskoga sabora u stvaranju hrvatske države.

Na natječaju, koji je bio otvoren od 11. siječnja do 22. veljače 2021. godine, u kategoriji eseja/raspravljačkog teksta učenika 8. razreda prvo mjesto osvojila je naša učenica Nikol Vaclavek. Mentorica učenice je Danijela Štefan, učiteljica povijesti...

 [više]

Majčin dan

Autor: Snježana Supan, 9. 5. 2021. 09:04

Drage naše mame, sretan vam Majčin dan!

Čime će danas učenici nižih razreda obradovati svoje majke možete pogledati pod ''više''.

 [više]

Obilježena Noć knjige

Autor: Marina Petrnel, 3. 5. 2021. 13:12

Već desetu godinu zaredom manifestacijom Noć knjige obilježava se 23. travanj, Svjetski dan knjige. Slogan ovogodišnjeg obilježavanja je ''Knjiga kao lijek''.

U našoj školi, poštujući epidemiološke mjere,  Noć knjige  obilježena je  s učenicima drugog razreda, a organizirale su je školska knjižničarka Marina Petrnel i razredna učiteljica Josipa Getliher.

Program je započeo malom razrednom priredbom u kojoj su učenici recitirali pjesmice, izvodili igrokaze, pjevali i plesali. Poslije priredbe,  učenici su izrađivali strip na temu ''A što knjiga znači tebi?''. Program je završio u školskom dvorištu  igranjem zavičajnih igara.  

Programom povodom Noći knjige  ugodno smo se zabavili i  poticali ljubav prema knjizi i čitanju. Ostala nam je jedino želja, kada prođe vrijeme epidemioloških mjera,  da našu razrednu priredbu ponovo izvedemo pred drugim učenicima i roditeljima.

 [više]

Obavijest za roditelje i učenike - nastava od 3.5.2021.

Autor: Snježana Supan, 30. 4. 2021. 20:34

Poštovani roditelji, dragi učenici,

obavještavamo vas da nastavu od ponedjeljka, 3.5.2021. godine pohađaju u školama po modelu A svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, što znači da se u školske klupe vraćaju i učenici viših razreda te će se za sve učenike u našoj školi nastava nadalje odvijati frontalno, u školi.

U dolasku autobusi će voziti po ustaljenom terminu, a u odlasku po sljedećem rasporedu:

1. autobus  12.40h - Ravna Njiva, Doljani

2. autobus  13.00h - Barica, Pakrani, Borki

3. autobus  13.50h - Ravna Njiva, Miljanovac, Šibovac

Nastava će se odvijati prema satnici u ''Rasporedu zvonjenja''.

                                                                           Marija Pavičić, ravnateljica

 [više]

Kad drugima činiš dobro, i sebi činiš dobro

Autor: Snježana Supan, 13. 4. 2021. 17:27

I u drugom polugodištu naša škola nastavila je s humanitarnim radom.

Tijekom siječnja uključili smo se u akciju Djeca djeci u kojoj su naši učenici pripremili poklone ( školski pribor, higijenske potrepštine, igračke, slatkiše ...) za djecu stradalu u potresima oko petrinjskog kraja. U pažljivo i s ljubavlju umotane poklone stavili su i poruku ili crtež za dijete koje će dobiti poklon. Pakete smo predali udruzi Jedni za druge Općina Sirač koja se pobrinula za prijevoz i podjelu paketa.

U ožujku smo sakupljali novčane donacije za obnovu Osnovne škole Budaševo - Topolovac - Gušće (škole u Sisačko-moslavačkoj županiji nastradale u potresu). Sakupljeni iznos od 5.764,00 kn uplaćen je na žiro račun škole.

 Početkom travnja učenici 3. razreda proveli su akciju Uskrsni zečići darivaju. Pod vodstvom svoje učiteljice izradili su prigodne uskrsne poklone - pisanice u gnijezdu i čestitke, koje su poklonili starijim osobama u svojoj ulici koje žive same, da bi im uljepšali samotne dane.

Kao i nebrojeno puta prije, opet se točnim pokazalo da kad drugima činiš dobro, i sebi činiš dobro. Zato ćemo i dalje nastaviti pomagati potrebitima.

 

 [više]

Obavijest - nastava nakon proljetnih praznika

Autor: Snježana Supan, 10. 4. 2021. 14:18

Prema odluci Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije za suzbijanje epidemije koronavirusa, a vezane uz nastavu u osnovnim i srednjim školama s područja županije nastavu po modelu C (online)  nastavit će do daljnjega pohađati učenici od 5. do 8. razreda. Učenici od 1. do 4. razreda vraćaju se u školske klupe u ponedjeljak.

Autobusi će učenike prevoziti uobičajenim voznim redom.

 [više]

Uskrsna čestitka

Autor: Snježana Supan, 3. 4. 2021. 18:41

 

                       

Sretan Uskrs žele vam  učenici i djelatnici škole!

 

 [više]

Obavijest za učenike predmetne nastave

Autor: Snježana Supan, 27. 3. 2021. 18:31

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite BBŽ-a učenici od 5. do 8. razreda prelaze na online nastavu (model C) od ponedjeljka 29.3.2021. godine do 11.4.2021. godine, odnosno do završetka proljetnih praznika.

Učenici od 1. do 4. razreda i dalje će imati nastavu u školi i dolaze u ponedjeljak u školu uobičajenim rasporedom vožnje.

 [više]

Obavijest - utvrđivanje psihofizičkog stanja djece za upis u 1. razred OŠ u 2021./2022. šk. god.

Autor: Snježana Supan, 8. 3. 2021. 15:03

Poštovani roditelji!

Obavještavamo vas, da se prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN … 98/19)  te  čl. 5 Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN … 67/14)  poštujući  epidemiološke mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provode aktivnosti vezano uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta u školskoj ustanovi.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022. upisuju se djeca koja  do 01. travnja 2021. godine navršila šest godina, kao i djeca koja nisu iz određenih razloga upisana u 2020/2021.godini.

Stručno povjerenstvo škole u dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo BBŽ, službom za školsku medicinu dogovorilo je termine pregleda prije upisa u prvi razred.

Pregledi školskih obveznika u našoj školi održavat će se u srijedu 24.03.2021., u četvrtak 25.03.2021. i u petak 26.03.2021. u vremenu od 8.00 do 13.00 sati prema utvrđenom rasporedu.  

Molimo sve roditelje neka se strogo pridržavaju navedenih termina koji su individualni za svako dijete. Tijekom provođenja upisnog postupka potrebno se je pridržavati mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 s naglaskom na sljedeće postupke:

- održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m),

- pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska u ustanovu),

- obavezno nositi zaštitnu masku

- odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba   sa sumnjom na zarazu COVID-19.

Za sve nejasnoće možete kontaktirati školu na broj mobitela:  098 17 17 528.

                                       Stručna suradnica

 [više]

Obavijest za učenike predmetne nastave

Autor: Snježana Supan, 29. 1. 2021. 18:25

Sukladno odluci Stožera Civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, učenici viših razreda (5. do 8. razred) od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine, imaju nastavu  u školi.

Nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu.

Autobusi će voziti po rasporedu vožnje iz 1. polugodišta.

                                                                                    Marija Pavičić, ravnateljica

 [više]

BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Supan, 28. 1. 2021. 18:40

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora. Projekt ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa.

U tu svrhu izrađena je brošura i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju, koje u cijelosti možete pronaći u privitku.

 [više]

Početak 2. polugodišta

Autor: Snježana Supan, 15. 1. 2021. 17:42