preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sirač

 > Naslovnica
Vijesti

Što je novo u okolišu naše škole

Autor: Snježana Supan, Marija Pavičić, 22. 7. 2020.

U školskoj 2019./2020. godini planirali smo mnogo toga urediti, obnoviti i izgraditi u okolišu naše škole. Međutim, s proljeća se pojavio korona virus koji nam je pomrsio mnoge planove.

Iako nismo  bili u mogućnosti realizirati sve što smo početkom godine zamislili, veliki dio je  ostvaren. Naš okoliš je obogaćen. Kamo god pogledate, neki je novi detalj. A male sitnice i stvari čine ljepotu, hrane nam dušu i srce.

Rastemo i dalje sa našom siračkom  ljepoticom.

Tik ispred ulaza u školu smjestila se obitelj. Krenete li prema dvorani, čeka vas kutak klupa i stola gdje nakon šetnje možete odmoriti i uživati u tišini, u pogledu na cvijeće i u igri vjeverica. Nedaleko njega, nalazi se kućica za knjige. Možete  slobodno bilo koju knjigu pozajmiti, pročitati i vratiti kako bi i drugi uživali u riječi. Ako i ne vratite, nećemo vam zamjeriti. Još jedna kućica nalazi se na glavnom prilazu školi okružena cvijećem  i zelenilom. Kada krenete prema glavnoj cesti, skrenite do kovrčave vrbe uz rijeku, sjednite na klupu i slušajte šum vjetra. Odmorite. Uz glavnu cestu, kod križa, ponovo možete predahnuti na klupi  uživajući u ljepoti prirode. Stazicom kroz park šetnju možete nastaviti do vrtića.

Lijepo se osjećajte, odmarajte i uživajte.

A mi, ne bismo mogli sve ovo sami da nije bilo onih dobrih, vrijednih  ljudi i njihovih spretnih ruku.

Nismo sve završili… Ostaje nam sjenica i nadamo se da će do početka nove školske godine i ona pronaći svoje mjesto u parku škole.

A do tada, zahvaljujemo onima koji su, usprkos koroni, pomogli u uređenju našeg okoliša ( Hrvatske šume d.o.o., Šumarija Sirač, Građapromet d.o.o.,  Nino Kadežabek, Mario i Jirgen  Krajcer, Mirko Plažanin, Antun Demeter,  Zoran Sestrić ).

Što je novoga možete pogledati u prilogu, a ostale fotografije okoliša očekuju vas u foto-galeriji.

                                                                                                 Ravnateljica:                                                                                             Marija Pavičić, prof.